fredag 23 februari 2007

Välj bort allt onödigt

Mycket av det man köper är ju egentligen väldigt onödigt. Alla vill byta ut sina gamla tv-apparater mot en ny platt och snygg nu. Den gamla var tjock och ful. När man köpte den tjocka och fula för fem år sen var den grymt bra, nu är den skit. När man köpt sin nya snygga tv så upptäcker man efter några dagar att tv-programmen är lika kassa som innan. Bilden är lite hackigare ibland, kanalbytena går aningens segare än med den förra, för man har ju snålat lite och inte valt den där allra bästa och finaste. Det man vunnit är ca en halv kvadratmeter yta framför tv:n där man ändå inte kan ställa nånting för då skymmer man tv:n. Man kan också säga ”Kolla in min nya tv!” till sina kompisar. Dom bryr sig dock inte eftersom dom redan har en själva. 10000 spänn kostade det bara. Dyrare än så blev det inte, man snålade ju trots allt och köpte inte den där allra bästa och finaste.

Strunta i platt-tv:n ett tag.

Nästa vecka ska vi strunta i att köpa fin bil!

2 kommentarer:

Martin sa...

Det handlar ju om att få en bra standard omkring sig, på sitt hem och sin vardag. För mig är välbefinnande inte enbart att ha pengar att spendera utan faktiskt spendera dem på saker som gör mina dagar i livet drägligare.

Snåljåp sa...

Ja, det har du rätt i. Men det finns mycket som egentligen är onödigt och som man inte "borde" köpa. Som platt-tv om man redan har en fullt fungerande traditionell tv.

Men alla är i och för sig olika. När vi köper lägenhet kommer vi antagligen köpa golv för ca 500 kronor kvadratmetern bara för att jag gillar golv. Det finns på Ikea för 50 kronor men det duger inte.

Kanske samma sak som att vissa "måste" ha platt-tv.