onsdag 21 februari 2007

Börjar det kanske gå för långt?

Ibland börjar jag fundera på om det kanske har gått lite för långt med sparandet redan nu. Inte att vi har för mycket pengar förstås, för det har vi inte, utan med tanke på vårt snåla beteende. Visst är det bra att avstå från att handla, men ibland behöver man ju faktiskt saker också men nu händer det att vi diskuterar i fem minuter om en grej som kostar 39 kronor. Inte bråkar alltså, utan diskuterar om vi verkligen behöver den grejen just nu eller kanske kan vänta, osv. Lite roligt egentligen, men samtidigt aningen oroväckande. Det är ju ungefär som om vi verkligen inte hade råd att chansa på de där 39 kronorna, som är ca 1 promille av vår månadsinkomst.

Det har blivit svårare och svårare att spendera pengar. Jag tror dock att det kommer att släppa en del när vi köper lägenhet för då måste vi ju spendera en massa. För det första ryker alla våra sparade pengar och sen måste vi även köpa grejer till lägenheten, möbler och färg och grejer. Då kanske vi kommer igång med spenderandet ett tag men sen hoppas jag vi stramar åt allt igen och börjar spara hårt på nytt.

Förresten var vi på Ikea nyligen och köpte två korvar var. Ingenting i övrigt.

2 kommentarer:

Finanskvinnan sa...

Hrmm, jag hoppas ni kan unna er att handla och ordna i er nya lägenhet sedan. Det blir också roligt att läsa om- när man vet att ni sparat och kämpat så länge för att slippa ta en massa lån.

Hoppas ni hittar något snart!

Ps, tack för en bra blogg.

Snåljåp sa...

Det känns som att vi bara går och väntar på att köpa lägenhet. Flera gånger om dagen säger vi "när vi köpt lägenhet..." "i vår nya lägenhet..." osv. Vi har liksom stannat upp i utvecklingen nu och planerar allting för vår framtida lägenhet istället.
Hoppas vi lyckas få tag på en snart.