söndag 11 februari 2007

Ingen visning idag

Idag är det ingen visning att gå på för oss, men nästa helg är det en lägenhet som vi gillar och som vi hoppas är tillräckligt bra. Allt ser ut att vara i originalskick, dvs inte alls bra. Men så länge det bara är ytskiktet så är det inga problem att fixa i ordning själv. Jag köper hellre en lägenhet som inte är renoverad för då kan vi bestämma själva hur det ska se ut. Om den är renoverad gäller det att allt stämmer perfekt, annars får man ju betala först för renoveringen när man köper lägenheten och sen en gång till när man gör om.


Hur går då detta ihop med att spara? Lägenheten kostar ju en del, ca 2 miljoner, och räntorna blir höga. Jag hoppas dock att priserna fortsätter att gå upp även i framtiden. Det räcker med 5% per år för att prisuppgången ska betala räntorna och avgiften helt så man bor ”gratis”. Står priserna still så tänker jag att man måste ju ändå bo nånstans, och en bostadsrätt kostar ungefär lika mycket som en hyresrätt i Stockholm (i övriga landet är bostadsrätt billigare). Skulle priserna sjunka är det givetvis kaos, men ser man 10 år framåt så vägrar jag tro på sjunkande priser.


I en större lägenhet kommer vi få högre kostnader än vi har nu, så vi kan spara mindre. Det är vi väldigt medvetna om, men vi kan fortfarande spara ganska mycket.

Inga kommentarer: