tisdag 15 maj 2007

Sugen på att resa

Det är dyrt att resa men vi har ändå funderat på att resa iväg ett par veckor nästa år. Det får det vara värt, och det går ju att vara sparsam även utomlands och få ner sina kostnader rejält. Jag tycker ändå att upplevelsen man får av en utlandsresa är värd väldigt mycket och det känns som att det inte gör nåt om vi lägger pengar på det.

4 kommentarer:

Henke sa...

Regel nr 1. När man är på semster ska man unna sig "det där lilla extra". Klart ni ska resa, och klart ni just då inte ska tänka på era utgifter. Sparsamma kan ni vara övriga 50 veckor per år.

Anonym sa...

Ja, jag håller med. Tycker ni har en sund inställning... Kommer det barn inom närmsta tid kanske ni inte kan resa iväg pga det.
Hur tänker ni göra för att hitta en billig resa?

Pappa Brun sa...

Man kan ju resa smart med lågprisflyg/tåg/buss och själv fixa hotell och sånt.. Så länge man inser att man med en vanlig resebyrå får betala 300 spänn för "transfer" från flygplats till hotell när det går en buss för en euro, så är man på rätt väg mot att resa billigare. Nästa steg är att äta där ortsbefolkningen äter och inte där de vill att turisterna ska äta.. Inte bara för att det är billigare, utan för att det förmodligen är bättre också. Sen ska man förstås inte ha dåligt samvete för att man unnar sig något, så länge det inte handlar om att ta en taxi utan taxiskylt eller liknande... för det sista man vill under sin semester är förstås att känna sig blåst..

Snåljåp sa...

Ni har rätt allihop. Det går till och med att unna sig lite extra och spara på samma gång tror jag. Om man undviker turistfällorna och istället gör mer som lokalbefolkningen så kanske man kan leva lite lyxigare. I jämförelse med att vara snål turist.