onsdag 9 maj 2007

Hur spara sen?

Lägenheten vi köpt blir ju klar om ett år och då ska vi även betala den. Efter det så behöver vi inte spara alla pengar till kontantinsatsen längre utan får amorteringar att tänka på istället. Många nuförtiden struntar i att betala tillbaks sina lån över huvud taget, eller i alla fall så lite som är möjligt. Och om priserna fortsätter att stiga så tjänar man ju i alla fall på det.

Trogna läsare misstänker nog att vi inte riktigt tänker slå oss till ro i lägenheten med en avbetalningsplan på 40 år… och det stämmer helt. Skuldfria ska vi bli och snabbt ska det gå!

Om vi fortsätter att spara i samma takt som nu kommer vi ha en miljon nästa sommar. Sedan kommer även ett tillskott från sambons föräldrar och det tackar vi knappast nej till. Trots det måste vi låna 1,3-1,5 miljoner och som det känns nu så tänker vi väl försöka betala tillbaks allt så fort det bara går.

I och med att vi köper lägenheten så ökar även våra kostnader ganska rejält, så sparandet blir mindre (förutsatt att vi båda har kvar samma jobb). Kan vi spara 20 tusen i månaden så tar det ytterligare ca 6 år att betala tillbaks hela lånet.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det är inte dåligt att kunna betala tillbaka 1,5 miljon på 6 år.
MEn ni kanske skaffar barn udner tiden också?
LR

Snåljåp sa...

Ja, barn lär komma inom sex år och då blir det nog svårt att spara lika mycket. Vi kanske vill flytta till hus på landet och måste köpa två bilar osv. hjälp! :)

Anonym sa...

Vill ni flytta till hus har ni ändå kapitalet i lägenheten ju. Under några år lär ni amortera en hel del.
Att barn kostar är ju inget konstigt, de är ju människor som vi fast utan egen inkomst. För närvarande råder det ju något slags bebishysteri, vilket driver upp konsumtionen något hemskt. En massa onödiga prylar, saker man SKA unna sitt barn, visst klädmärke för att matcha föräldrarna osv. Vad barnen verkligen behöver,kärlek, kostar ju ingenting.
Flyttar ni ut på landet blir ju boendet billigare också (brukar vara så).
Det ordnar sig säkert! I alla fall gör ni rätt i att spara så mkt det går nu.