måndag 7 maj 2007

Hoppas bostadspriserna går upp ännu mer

Enligt en ny undersökning av Demoskop så tror 73% av svenska folket att bostadspriserna fortfarande kommer att gå upp. Ja, det tror jag också och det finns väl inte speciellt mycket som talar mot det heller. Räntorna är på väg upp men det verkar gå sakta och folk har hunnit vänja sig vid tanken. 5-6% är ju fortfarande förhållandevis lågt och förhoppningsvis har majoriteten av alla låntagare en marginal så dom klarar räntehöjningar.

För vår del så vore det ganska trist om priserna började sjunka eftersom vi redan har skrivit på för vår lägenhet och priset är satt. Visserligen kan vi backa ur om vi vill men då förlorar vi en del av förskottet.

För räntan är jag inte speciellt orolig. Vi har räknat med att kunna betala av hela lånet ganska snabbt och borde inte hinna drabbas så mycket.

Mer om undersökningen finns att läsa här.

2 kommentarer:

fanny sa...

har hört att det är för att mäklarna säger att priserna kommer fortsätta stiga som dom gör det, då vill folk hinna köpa innan det stiger ännu mer. Skulle mäklarna säga att priserna kommer sjunka snart skulle folk vänta med att köpa och priserna skulle då sjunka. Mäklarnas försäljningstaktik alltså...

Snåljåp sa...

Det har du nog ganska rätt i. Till stor del beror det nog på det. För om dom säger på tv att priserna är på väg upp så tror man ju på det.