torsdag 3 maj 2007

Köp när det är billigt

Jag har nämnt det förut tror jag, men det är värt att ta upp igen för det är ett enkelt och bra spartips. Handla bara saker med extrapris! Planera inte maten i förväg utan gör det när du står i butiken och ser vad som är billigt. Jag är övertygad om att man kan få ner matkostnaden minst 25% genom att göra på det sättet och det blir en hel del på ett år.

Köp även mycket av sånt med lång hållbarhet när det är extra billigt. Ibland kanske favoritspagettin kostar 5 kronor kilot så varför inte köpa 10 kg med en gång?

Jag har märkt att olika butiker brukar ha extrapris på ungefär samma grejer med jämna mellanrum. Så om det är nåt speciellt man vill köpa som har haft extrapris tidigare kan det löna sig att vänta, för det kommer säkert igen snart.

2 kommentarer:

Pappa Brun sa...

Eller så får man gratis mat, och bjuder på den.. Då kanske man får mer gratis mat, fast det kanske bygger på att man också bjuder på den. Eventuellt ett nollsummespel, men väldigt trevligt, och det kan alltid resultera i lite bonus.. Livskvalitet, vänskap, glad mage..

Anonym sa...

Hej,

Skriver till dig från ett TV produktionsbolag i Stockholm. Vi gör just nu ett program som kommer att handla om sin relation till pengar. Tycker att din kamp skulle vara intressant vinkel i programmet och jag skulle därför gärna vilja komma i kontakt med dig. Hör av dig till mig så snart du kan så berättar jag i mer detalj om hur vi har tänkt oss.

linda.lundqvist@titan.se