lördag 30 juni 2007

Svea Direkt fuskar

Nu när räntan nyligen höjts med 0,25% så förväntar man sig ju motsvarande höjning även på bankernas sparkonton. Jag har en del pengar hos Svea Direkt eftersom dom hade 3,75% och därmed bland dom högsta i Sverige. Nu ligger dom kvar på samma nivå trots höjningen av styrräntan, och trots att konkurrenten Marginalen redan har höjt till 4%. Enligt andra bloggare (här) har de heller inga planer på att höja.

Det var väldigt enkelt att öppna konto hos Svea Direkt och flytta över pengarna. Det var även väldigt enkelt att öppna konto hos Marginalen och jag kan inte tänka mig att det är speciellt svårt att sätta in mina pengar hos dom istället... Dåligt Svea!

5 kommentarer:

Fredrik Persson sa...

Högräntekonton är som bensin - ta bästa dealen, varan är exakt densamma.

Jag flyttar gladeligen mina kontanter till den aktör som för tillfället ger bäst ränta (efter att jag kollat så att insättningsgarantin gäller och att företaget verkar vara icke-bluff, förstås).

Det kostar ingenting, går snabbt och enkelt så varför inte låta dem slåss mina kontanter?

Snåljåp sa...

Helt rätt, man tjänar inget på att vara en trogen kund i det här fallet. Jag hämtar hem pengarna från Svea i kväll och skickar sen över till Marginalen.

Jag var tvungen att maila till Svea Direkt jag också och fick följande korta svar:

"Hej,

vi avvaktar med att höja."

Jag funderar på att fråga vad dom väntar på men kundtjänst lär ju inte veta eller bry sig så det kvittar nog.

Arne Dahlberg sa...

Hur funkar det egentligen med utbetalning av räntan? Får man räntesats/365 per dag eller får man årsvis alternativt vid uttag (exempelvis då man vill flytta slantarna)?

Snåljåp sa...

Svea Direkt betalar ut årsräntan en gång per år, och om man flyttar pengarna får man vackert vänta på räntan. Jag vet inte hur Marginalen gör, har glömt att kolla upp det.

David sa...

vad lustigt, jag gjorde precis likadant som du när det begav sig i somras. nu har svea höjt, men då har även marginalen höjt, så det var ett bra beslut. maila och be svea avsluta ditt konto så får du ut din innestående ränta.