söndag 3 juni 2007

Ingen vill höra att man sparar

Jag har egentligen inte berättat för någon (förutom hela internet) hur mycket vi sparar och hur mycket pengar vi har. Om jag pratar med någon om till exempel vår lägenhet som vi ska köpa så kommer vi ju alltid in på pengar och jag brukar säga att "vi sparar allt vi tjänar" så får dom föreställa sig själva istället. För de flesta betyder nog "vi sparar allt vi tjänar" ungefär "vi sparar allt som råkar bli över när vi köpt allt vi vill ha".

Jag pratade med min mamma för ett tag sen och förklarade att vi kunde ha en miljon nästa år och jag tror faktiskt inte hon trodde mig över huvud taget. Däremot fick jag höra allt tjafs om att man måste "unna sig" olika saker.

8 kommentarer:

Anonym sa...

man kan ju se det som att ni unnar er en ny fin lägenhet!

Alva sa...

Håller med. Pengar är ett väldigt känsligt ämne för många. Inget man talar om. Tyvärr, för jag tror många kan lära sig en hel del om man bara pratade om det.

Alexander sa...

försöker själv prata så mycket jag kan med alla om pengar men folk drar öronen åt sig lite när man börjar men sedan brukar folk lätta upp lite. Kul att diskutera pengar faktiskt. Man kan lära sig mycket. Trist att alltid få höra det där unna sig snacket jämt dock. Varför kan inte folk börja spara själva istället för att klaga på dom som gör det för dom är avis?

Susanne sa...

Jag hatar "unnar mig" ! :-)
Jag brukar säga att jag aldrig unnar mig något - jag köper det jag vill ha när jag vill ha det. Och då jag försöker att spara så mycket jag bara kan så har jag pengar när jag väl vill ha något.
- Pengar är inget problem för mig, brukar jag säga.
Tro faan det så som jag gnetar :-0

Det brukar få tyst på folk.

Finanskvinnan sa...

Susanne: Genialt! Det ska jag också börja säga, "Pengar är inget problem för mig". För det är det ju inte när man har så man överlever och själv väljer vad man spenderar dem på.

managerwest sa...

Att ha ett stort sparande verkar vara overhört provokativt. Jag kan förstå att folk kan tycka att det är lite konstigt att folk vill spara så pass mycket som många snålbloggar gör. Men det är ju en fråga om prioritering. De flesta snålbloggare mår bra av sitt spararande och inser att materiella ting inte alls ger någon lycka.

VI UNNAR OSS ATT SPARA MYCKET PENGAR

/ Miljonjakt.blogspot.com

Snåljåp sa...

Många blir nog lite besvikna över att dom inte har sparat själva. Dom har inga pengar över säger dom ofta, men cigaretter och lunch ute går bra. Tänk att vara 55-60 och få vet hur många miljoner man hade haft om man bara hade agerat lite annorlunda.

Anonym sa...

är en bit över 30 nu och ångrar jag inte sparat mer, framförallt i till pension, en hundring had ejag ju kunnat lägga undan. Men nu ska det bli ändring...har läst på en del. Tycker den här bloggen är kul på nåt sätt..skönt skrivet...skön attityd, fastna dock inte i snålvargstänkandet helt..för den släpper kansk einte sen när ni har miljonerna..;)