tisdag 26 juni 2007

Eget företag är framtiden

Om man har ett vanligt jobb och sparar regelbundet så får man en jäkla massa pengar till slut, men det krävs oftast lååång tid. Om man vill spara lite mer så är det första tipset att skära ner på sina utgifter. Det är det absolut enklaste sättet att få mer pengar över varje månad.

För att få ytterligare mer pengar över så kanske man kan fundera på att byta jobb. Många skulle säkert kunna få upp sin lön nån tusing eller två bara genom att byta företag. Men det är lite mer drastiskt och trivs man med sitt nuvarande jobb så kanske det inte ens är värt det. Man kanske kan skaffa sig ett extrajobb istället. Jobba lite kvällar och helger. Kanske dela ut tidningar på morgonen innan man går till sitt dagjobb?

När man är anställd så får man lön beroende på hur många timmar man jobbar. Även om man har fast månadslön så får man ju faktiskt mindre pengar om man jobbar mindre (sjuk) och mer om man jobbar mer (övertid). Man får en viss summa pengar per arbetad timme. Jobbar man på kvällen eller natten får man oftast lite mer än vanligt.

Lönen är dock som den är och vill man ha mer i plånboken så får man öka antalet timmar man jobbar. Det finns dock en gräns även där, för man orkar inte jobba hur mycket som helst. Man kan inte jobba 700 timmar i månaden även om man skulle vilja ha motsvarande summa pengar.

Det jag egentligen vill ha sagt med allt detta svammel är att om man är anställd så är det ganska svårt att bli rik snabbt. Rik blir man förr eller senare, om man har tålamod. Men tänk om man inte vill vara rik när man är 65 utan när man är 40?

För att lyckas med det så borde man komma på något som inte baseras på antalet timmar man lägger ner utan som genererar inkomst av egen eller andras kraft. Något slags företag, gärna där man säljer tjänster som helst utförs av andra än en själv och där administrationen hålls till ett minimum.

Så långt med teorin. Nu återstår väl ca 99,9% av problemet att lösa och det är bara att sätta sig ner och börja fundera på en bra affärsidé! ... några tips?

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra tankar. Men affärside är bara ett steg, att få ett företag att fungera nåt helt annat..men det går med mycket jobb och kloka människor..