onsdag 18 april 2007

Lägenhetsproblem

Vi flyttar om drygt ett år, när lägenheten byggts klart, men det är inte helt säkert att vi får bo kvar här i studentrummet, som jag har berättat om tidigare. För att få bo här måste man studera aktivt och ingen av oss pluggar just nu även om tjejen gjorde det förra året och vi ska börja igen båda två till hösten. Det duger dock inte för bostadsbolaget utan om allt ska vara enligt reglerna så ska vi bli uppsagda nu i april och sen får vi söka ett nytt rum när vi har fått antagningsbeskeden i juli. Och kanske flytta 50 meter till nästa hus. Vi hoppas det går att lösa dock, ibland tvivlar jag på om dom verkligen är människor, dom som jobbar där, men man kan ju alltid hoppas.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det är många som ni, som utnyttjar systemet, dvs bor i studentlägenhet utan att ta poäng. Andra studenter står i kö och inte får bostad fast de läser på heltid.
Det är inte synd om er!

Snåljåp sa...

Vi hade stått i kö i tre månader när vi fick denna (och det var inte så att vi fick vänta i tre månader utan vi fick lägenheten direkt när vi började söka). För ett antal år sen kunde det krävas flera år i kö för dom bästa rummen men inte längre. Mitt under terminerna har dom till och med tomma rum stående längre perioder, det är vid terminsstart det är kaos ett tag.

Det är extremt jobbigt att flytta och eftersom jag blir berättigad att bo här i juli igen så vore det trist att behöva flytta ut i slutet av juli och bara flytta möblerna till ett annat rum.

Men det verkar lösa sig, vi får bo i en korridorgrannes rum istället, hon slutar nu men struntar i att säga upp rummet. Så då slipper vi i alla fall flytta så långt. Snällt va?

Finanskvinnan sa...

Sommarkurs då? Såg att de tar in sökande fortfarande på SU.

Finanskvinnan sa...

Jag är visserligen emot att utnyttja systemet, men om ni läser sommarkurs så gör ni ju inte det. Förstår att det känns jobbigt för er.

Snåljåp sa...

Fast det var förra terminen som räknades så även om jag söker till nån sommarkurs så är det försent.