onsdag 16 juni 2010

Jag vill sluta mitt dagjobb

För två år sedan startade jag ett eget företag då jag hade en liten hobbyverksamhet sen tidigare, som växt aningens för mycket för att fortfarande kallas hobby. Omsättningen var då ändå väldigt blygsam men den har ökat sen dess. Hittills i år har jag omsatt 200 tusen kronor på egna firman och det tycker jag själv är mycket bra med tanke på att det är nåt jag sysslar med på sidan av min anställning, och att jag inte hållt på så länge.

Jag har ju förstås en del kostnader också plus att hälften av vinsten försvinner i skatt, så det blir inte så mycket pengar kvar i slutändan.

Idag på jobbet så fick jag en mycket skön känsla. Det gick upp för mig att jag inte behöver jobbet längre. Eftersom jag har så små utgifter kan jag klara mig på liten inkomst så det skulle inte vara några problem alls. Dessutom, om jag skulle vara egenföretagare på heltid så skulle jag kunna jobba 10 timmar om dagen med egna firman istället för 2 som nu. Dessutom skulle jag vara full av energi i alla fall ett antal av de timmarna och inte som nu att jag oftast är helt slut redan innan jag börjar med mitt eget på kvällen.

Jag har diverse olika mål i livet men att sluta min anställning är mål nummer 1 just nu. Jag vet, jag skulle kunna säga upp mig i morgon och uppfylla mitt mål, men jag är nog lite rädd för att ta steget. Jag har lärt mig att rädsla är framgångens största fiende. Undrar om jag just övertygade mig själv...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej.

Jag sade nyligen upp mig från mitt dagjobb för att satsa på min egna firma som redan genererar en del intäkter. Får se hur det går i höst ;-) Det känns spännande...
Lycka till med ditt beslut!

/H

Snåljåp sa...

Hur mycket pengar tjänade du på egna firman när du sa upp dig? Jag funderar på om jag ska upp till dubbla lönen i vinst per månad innan jag säger upp mig.

Anonym sa...

Har byggt upp en buffert då jag levt under mina tillgångar de senaste 5 åren. Tjänar innan jag slutade ungefär hälften efter skatt i egna firman jämnfört med mitt dagjobb. Men jag kan utvidga det lite nu för att täcka vad jag behöver... Det ska nog funka...

/H

Snåljåp sa...

Starkt gjort! Jag skulle definitivt kunna klara mig på firmans inkomster nu men det blir ju ett ganska stort tapp. Dessutom tjänar jag i princip alla pengar på en enda grej vilket känns lite osäkert. Det skulle kännas bättre att ha ett par inkomstkällor till.