tisdag 15 juni 2010

Investera i aktier

Aktier är väldigt intressant men jag har aldrig vågat ta steget fullt ut och börjat investera i aktier. Jag har ett litet blygsamt innehav men jag tycker det känns så pass riskfyllt att jag aldrig vågat satsa särskilt mycket pengar på det.

Isället har jag alla pengarna på banken, just nu till 2% ränta vilket ju är alldeles för dåligt. Jag har bara känslan av att så fort jag köper aktier i ett företag så kommer det omedelbart att gå i konkurs.

Nu har jag trots allt försökt göra en lista på företag som jag tror på. Det känns bra med företag som redan gör vinst, men ibland lockar det att satsa på nyintroducerade företag som har chansen att mångdubblas på kort tid – eller tvärtom. Samtidigt vet jag att jag inte har tålamod eller intresse att vara särskilt aktiv. Troligt är att mina aktieaffär kommer vara av typen Köp och glöm bort.

Om någon har några bra aktietips så tar jag tacksamt emot, men jag kan inte lova att jag kommer följa tipsen. :)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Köp investmentbolag så får du en bättre ränta och mindre risk !
Öresund
Ratos
Investor
Industrivärden
Svolder
Midway
Säki
Latour
Hakon invest

Anonym sa...

Aktietips går det 14 på dussinet. Jag är inte helt klar om bakgrunden, men det låter som du mer är ute efter att bevara värdet än att spekulera om jag säger så. Håll dig till säkra bolag, som bevisligen tjänar pengar och har gjort så en bra stund. Resultat och vinster går att skapa med kreativ bokföring, men utdelningar ljuger inte. Jag håller mig hellre till stabila bolag än att försöka leta mångdubblare.

Snåljåp sa...

Att köpa aktier i investmentbolag låter som en bra idé faktiskt.

Jag tänkte försöka börja med att skaffa ett antal "stabila" aktier som brukar ge aktieutdelning varje år och sen kanske då och då köpa något med högre risk som jag tror på.

J sa...

Om du ska satsa på buy and hold tycker jag att det är viktigt att du läser på rejält om företaget innan du investerar i det (=fundamental analys).

Investmentbolag kan vara en väg att gå om man känner sig osäker, de är generellt bättre än fonder. Själv gillar jag direkt ägande mer.

Och vad du än gör, handla inom en kapitalförsäkring! Bra blogg förresten, första besöket. =)