måndag 14 juni 2010

Bil - en onödig kostnad?

Jag köpte bil för ett tag sen. Det är jättedyrt, och jag har ju klagat på det i otaliga poster tidigare. Men jag kom fram till att jag värderar min tid högre och föredrar att spendera mer tid hemma än på ett pendeltåg. Om trafiken tillåter tjänar jag som bäst 2 timmar per dag på att ta bilen till och från jobbet. Sån stor skillnad är det faktiskt (och så värdelöst är det att åka kollektivt i Stockholm).

Om jag slutar jobbet, eller hittar ett nytt jobb närmare hemmet, så kommer jag sälja bilen tror jag. Nu när jag använder den så pass mycket så känns det som att jag kan motivera kostnaden som service och bilförsäkring osv innebär.

Den största fördelen är nog att det är så mycket enklare att dra iväg nån helg på utflykt eller liknande. Sånt som bara är att glömma om man ska åka buss.

Men Snåljåps slutsats är förstås: Köp inte bil, det är dyrt. :)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du kan hyra bil många, många, många veckor för samma pengar du lägger på din nuvarande bil.

Så nog kommer du ha möjlighet att komma iväg på utflykter. Och med lite planering kommer du utnyttja dina pengar på ett bättre sätt.

Anonym sa...

Om jag hadde sparat två timar dagen så hadde jag også köpt en bil.

Snåljåp sa...

Jag vet, vi hyrde ofta bil förut och det var struntsummor i jämförelse. Men så åkte vi förstås betydligt mindre än nu när vi har bil.