söndag 13 juni 2010

En snåljåps vardag

Statusen till höger är inte uppdaterad och det är lite svårt att beräkna nu. "Tillgångar" är enbart kontanter på banken. Utöver det har vi denna lägenhet som vi bor i plus en till lägenhet som vi köpte i vintras som ren investering, utan att bo i. Om vi säljer allt i morgon så kommer vi sitta med minst 2 miljoner i kontanter efter att lånet är löst.

Som ni kan förstå så har råsparandet fortsatt även om jag inte uppdaterat bloggen på ett år. Det har helt enkelt blivit vardag och ingenting jag tänker på. Jag känner mig inte snål, jag känner mig bara smart. Folk köper prylar som tokiga men jag är nöjd med att spara. Ibland blir jag sugen på nåt men det brukar gå över.

Jag startade ju eget företag för två år sedan och det har vuxit sakta men säkert. Väldigt sakta och inte särskilt säkert förresten. Omsättningen börjar närma sig hyfsade nivåer men ännu vill jag inte sluta mitt dagjobb, det går lite väl mycket upp och ner för det. Jag funderar på att försöka få tjänstledigt ett par månader och bara fokusera på det egna till 100%. Det tror jag skulle vara väldigt nyttigt.

Jag hittade ett par gamla inlägg som jag skrivit för nåt år sen men inte postat av nån anledning. Det är dom två inläggen nedan, om ni vill läsa.