måndag 23 juli 2007

Snart börjar allvaret

Snart är det dags att sätta sig i skolbänken igen. För några år sen hade jag väl inte direkt tänkt plugga nåt mer i livet men jag har insett att jag måste göra det för att kunna utveckla mig själv. Jag vill inte ha samma montörsjobb om 20 år. Jag börjar inte plugga bara för att jag ”måste”, utan jag ser verkligen fram emot det och tror det kommer att bli väldigt roligt.

Jag tänker redovisa min ekonomi under studietiden för att visa att studenter inte behöver ha det så dåligt som alla säger. Jag kommer att jobba så mycket som möjligt parallellt med studierna.

Jag tänker inte ansöka om något studiemedel. Anledningen till det är att jag lär komma över fribeloppet och bli återbetalningsskyldig. Jag har i och för sig funderat på att söka i alla fall och inkassera lite extra ränta under tiden de låter mig behålla pengarna. Först måste jag undersöka om det tillkommer några avgifter om jag gör så.

Faktiskt så känner jag ca 80% glädje och entusiasm och 20% oro inför framtiden. Vi har skrivit kontrakt på en 2,5-miljoners lägenhet och nu ska jag bli student och sluta jobba heltid... Undrar vad banken tycker om det.

3 kommentarer:

Frisk ekonomi sa...

Lycka till - det är kul att plugga! :-)

Carl sa...

Lycka till med studierna!

Tänkte om vi skulle byta länkar, har redan lagt in en länk till din blogg som jag följer.

Mvh
Carl / Econome.se

classresenären sa...

Hmm. Skall du inte söka studiemedel? Jag har full förståelse om du inte vill ha lånedelen. Däremot borde du åtminstone kommer att få några hundralappar i bidrag per månad även om du kommer att jobba en del. Jag jobbade en hel del under min studietid och fick bidraget halverat...

// Classresenären

classresan.blogspot.com