måndag 2 juli 2007

Det tar tid

Det är lite frustrerande ändå att trots att vi fick en massa extra pengar i juni så har vi fortfarande inte speciellt mycket. Det märks att det tar lång tid att få ihop rejält med pengar.

Samtidigt är det ganska tråkigt eftersom vi sätter in allt på banken istället för att köpa aktier eller fonder. Det gör jag eftersom pengarna ska användas till en lägenhet nästa år och det vore dumt att riskera att förlora en massa pengar på en eventuell börskrasch.

Efter köpet så är vi tillbaks på noll igen och då ska det bli mycket intressantare att spara eftersom vi då kan placera mer på börsen. Om vi inte ska satsa allt på att betala tillbaks lånet istället kanske... Det tänker jag mycket på faktiskt. Om räntan på lånet är 5% och jag är ganska säker på att få mer än så på börsen, så varför inte satsa på det istället? Problemet är väl att man aldrig kan vara säker. Så därför kan man tjata ihjäl sig om det på sin blogg istället, haha.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kör 50/50. Säg att du har 10000 att spara så amortera 5000 och invester på börsen 5000. Du minskar lånet parallelt med att du bygger ditt kapital.
Så kör jag.
LR

classresenären sa...

Håller med anonym (LR).

// Classresenären

Snåljåp sa...

Tack för tipsen! Låter som en rätt bra strategi faktiskt.