lördag 3 juli 2010

Sträva efter passiva inkomster

Min tjänst som jag skrev om igår är visserligen bra då den kräver en liten mängd arbete för en potentiellt hög inkomst. Den stora nackdelen är dock att jag måste utföra praktiskt arbete i princip varje dag för att det ska fungera. Om jag slutar jobba så kollapsar allting och jag får inga pengar.

Det jag helst av allt vill ha och som jag hela tiden strävar efter är passiva inkomster. Det vill säga pengar som kommer in oavsett om jag sitter vid skrivbordet eller ligger i en hängmatta på valfri söderhavsö.

Ett sätt är att ha en massa massa pengar på banken så man kan leva gott på räntan. Det är en bit kvar tills dess och jag räknar inte med att det ska hända på bra länge.

Andra sätt som finns är att uppfinna något och tjäna pengar på royalties. Då kan man tjäna otroligt mycket pengar utan att göra ett dugg, efter att man väl lyckats. Problemet är att man får lägga ner en massa obetald tid och att nästan ingen lyckas.

Att skriva en bra bok eller spela in en skiva med musik är ett par till grejer som kan generera pengar långt efter den initiala arbetsinsatsen. Inte heller här är det särskilt många som lyckas.

Nuförtiden är det många som vill tjäna pengar på att göra olika webbsidor. En populär webbsida kan generera mycket pengar utan att man gör särskilt mycket, men helt utan underhåll brukar dom ofta "förfalla" mer och mer. Lyckas man bra med detta kan det dock vara en bra inkomst som kräver ganska liten arbetsinsats.

Jag har själv gjort ett antal webbsidor och det är väl där jag hoppas kunna bygga upp en skaplig passiv inkomst. Än har jag dock inte riktigt kunskapen att konkurrera med dom riktigt duktiga. Jag tycker dock det är väldigt roligt och jag hoppas det utvecklas till något mer än bara en mycket tidskrävande hobby.

2 kommentarer:

nonhosonno sa...

Ja passiva inkomster gillar vi :)

Ilspiration sa...

Jo, jag håller med om att man ska sträva efter passiva inkomster. Jag tycker att man behöver en plan hur man vill skapa dem och har ett koncept som håller i längden! Tack för en bra inlägg.