lördag 3 januari 2009

Planer för framtiden

Jag startade ett företag i början av 2008. Omsättningen första året hamnar kring 40 tusen och det blir i princip ingen vinst då jag behövt köpa lite utrustning. Jag jobbar dock varje ledig stund med diverse olika projekt och det kortsiktiga målet är att kunna ta ut motsvarande ca en halv månadslön i mot slutet av 2009. Det låter kanske inte så mycket, men det jag sysslar med i företaget har för tillfället egentligen inget att göra med att bli rik. Det är bara väldigt roligt att hålla på med, och det kommer i första hand känns det som. Det är även väldigt lärorikt och givetvis kommer jag kunna dra nytta av mina kunskaper i eventuella framtida större projekt med mer pengar inblandat.

Jag har också fått en mycket stark känsla av att jag inte vill vara anställd längre. Jag är trött på att jobba hela dagarna för att (eventuellt) göra någon annan rik.

Fördelen med att som jag jobba mycket mot internet är att mina webbsidor kan generera pengar även när jag inte jobbar. Mina webbsidor är en tillgång för mig och när de väl är klara så jobbar de åt mig och ger mig lön även när jag känner för att ligga och sova. Jag är som en chef med ett antal anställda som sliter hårt och genererar pengar medans jag sitter bakom mitt feta ekskrivbord på kontoret och röker cigarr och dricker konjak.

Jag tycker om att resa, och är även intresserad av att bo utomlands. Jag har bott utomlands tidigare, och kan tänka mig att göra det igen. Jag har en liten dröm om att flytta omkring mellan olika platser i världen. Bo ett halvår-år på något ställe och sen kanske åka vidare till nästa. Det enda jag behöver är en laptop med internetanslutning. Och givetvis en tillräcklig inkomst så jag kan betala boende och så vidare. Där kommer jag vara två år från nu hoppas jag. Sen om vi verkligen flyttar utomlands eller inte får vi se. Sverige är ganska bra att bo i, trots de löjliga skatterna och usla vädret på vinterhalvåret.

5 kommentarer:

Jakob sa...

Detta är onekligen något som lockar. En lösning kan kanske vara att bo i Sverige den varma delen av året och i utlandet den kalla delen? Bara du spenderar 51% av tiden i utlandet så kan du ju dessutom vara skriven där och därmed betala din skatt där.

Naturligtvis i ett land som har betydligt lägre skatter än vad vi har. Med en markant lägre skatt så behöver ju ditt företag dessutom dra in lägre summor för att du ändå ska kunna leva på det än vad som skulle krävas här i Sverige.

Du vill inte dela med dig av adressen till några av de webbplatser du tjänar pengar på?

Snåljåp sa...

Ja, jag hade väl tänkt någonting sådant. Att spendera kanske sju månader utomlands och sen sommarhalvåret i Sverige.

Undrar om man tröttnar på att bo länge utomlands. Jag längtar efter att få reda på det!

Thomas sa...

Jasså du har gått och blivit "kungen av innehållssidor" . Jag är just i startgroparna för samma sak. Kul! Skriv gärna om någon webbplats. Är nog många som skulle tycka det var intressant.

Snåljåp sa...

Jag har inte kommit så långt med det än, men jobbar på det. Det som drar in mest pengar än så länge är faktiskt inte baserat på internet utan en offline tjänst. Visserligen skaffar jag kunderna via internet eftersom det är effektivast.

Vilken verksamhet och vilka sidor det är säger jag inte nu, men den dagen jag flyttar utomlands kan jag avslöja det. :)

Moneyhunter sa...

Du säger att du tjänar på webbsidor och att du inte behöver göra något, hur kommer det sig? Är det via reklam då antar jag? Men vilken typ av webbsidor jobbar du med som du inte behöver vara allt för aktiv med?