tisdag 6 januari 2009

Gratis pengar! Gratis pengar!

Jag läste lite nyheter och kunde knappt tro det var sant när jag läste följande nyhet:

Spelade bort 700.000 - på kredit

Det handlar om en kille som satt och spelade på Ladbrokes när han märkte att det plötsligt gick att övertrassera sitt eget bankkonto. Då bara fortsatte och fortsatte han till det fanns minus 700 tusen på kontot, och enda anledningen till att han slutade var att Ladbrokes system satte stopp.

Anledningen till att det kunde bli så var att Visas kontrollsystem tillfälligt var bortkopplat just den natten. Vissa människor har uppenbarligen heller inget eget kontrollsystem aktiverat och då händer såna här grejer.

"han säger att han med sin lön aldrig kommer att bli fri från skulden han ådrog sig den där natten."

Att leva på existensminimum är inte så farligt. Välkommen in i gänget kompis! Jag kan rekommendera att börja med att läsa snålbloggar!

9 kommentarer:

Per Penning sa...

Impressive! :)

nonhosonno sa...

En helt ofattbar summa på en natt, lite huvudvärk dagen efter.

Pär sa...

Jag blir glad av att läsa din blogg och har kollat ca varannan vecka sedan i september.

Låt oss glädjas åt räntesänkningen!

Tänk att många inte tycker det är kul. De som inte har stora lån...

/Pär

Jakob sa...

För mig tog det 3 år att amortera ungefär 250 000 kr på mitt lägenhetslån. Och då hade jag under hela tiden en lön som låg under medellönen i Sverige och jag varken snålade eller levde på existensminus. Tvärt om kostade jag tex på mig minst en utlandsresa varje år och jag åt ute minst en gång i veckan under alla åren.

Så att säga att 700 000 är en skuld han aldrig kommer att bli av med är ju verkligen bullshit. Vist kommer det att ta ett antal år, men på 10 år borde han utan några större problem kunna bli av med skulden, det handlar om vad man prioriterar här i livet.

Snåljåp sa...

Klart det går att betala tillbaks 700 tusen, och 10 år låter rimligt om han har ett "vanligt jobb". Jag misstänker dock att det finns vissa omständigheter som gör att han aldrig kommer lyckas med det. Långtidsarbetslöshet till exempel.

Jag kanske har förlorat allt hopp på mänskliheten, men när en person spelar bort 700 tusen på kredit på en natt så tror jag inte bara det var av "misstag". Personen måste ha ett grundligt skadat omdöme och jag tror därför inte att han ens funderar på att det är möjligt att betala tillbaks skulden.

Resten av sitt liv kommer han drömma om en stor lotterivinst så han får chansen att bli skuldfri.

Life sa...

Men hu så tragiskt. Inget omdöme ALLS verkar det som. Hamnar säkert hos KFM och DÅ är det omöjligt att betala tillbaka eftersom det är en extrem ränta OCH förnyelseavgifter på ärenden varje år.

GratisGott sa...

Det känns som en del personer kommer att bli beroende på något. Är det inte poker så är det alkohol eller droger. Det går inte att skydda en sådan människa som är självdestruktiv. Tyvärr kostar det väl samhället en del.

Gratis pengar sa...

helt sjukt , vilken story......

Gratis pengar sa...

Jag vill bara säga, lycka till!