lördag 5 juli 2008

Mina studier

Jag började plugga på universitetet förra året, och tanken var att jag skulle plugga på heltid samtidigt som jag fortfarande jobbade nästan heltid. Det var rätt svårt att hinna med att plugga, speciellt de kurser som krävde att man var på skolan. Jag kom på rätt snart att det är grymt dyrt att plugga. För en föreläsning som började klockan 12, så behövde jag åka från jobbet klockan 11 lite drygt. När föreläsningen var slut klockan 14 var det ingen stor mening att åka tillbaks till jobbet för en timmes jobb till. Alltså kunde det bli upp till 5 timmars förlorad inkomst för en enda föreläsning. Ca 650 kronor innan skatt. För en enda föreläsning.

Tänker man så är det givetvis svårt att fortsätta. Jag skippade alla föreläsningar och började köra helt på distans istället. Nästan alla kurser körs även på nätet med inspelade föreläsningar, så det går hyfsat bra. Problemet är grupparbeten och seminarier som kräver min närvaro på tider jag inte har riktigt tid.

Projektet misslyckades kan man säga. Nu har jag tagit en paus i pluggandet för att tänka över hur jag ska lösa det i fortsättningen.

Min slutsats så långt är i alla fall att heltidsjobb inte går att kombinera med heltidsplugg. Men det kom väl inte som någon överraskning för någon.

3 kommentarer:

My sa...

Jag lever fortfarande i ljuv förnekelse och dristar mig till att överväga att tro de två går att kombinera, men det beror antagligen på vilket jobb man väljer att kombinera med vilka studier, och dessutom hur mycket av sin hälsa man är beredd att offra. Känner pulsen höjas varje gång jag sitter och funderar på hur jag ska lösa det. :)

Snåljåp sa...

Det går nog om kurserna är distanskurser på riktigt. Jag försökte göra vanliga kurser till distanskurser och det funkade inte riktigt. Jag har dock tagit några poäng i alla fall.

Det går också ganska bra om kursen är intressant. Fast tyvärr är de flesta kurser totalt ointressanta har jag märkt.

Anonym sa...

Vilket universitet pluggade du på?