måndag 7 juli 2008

Byta jobb eller inte?

Jag har ganska lång resväg till jobbet, totalt ca 2.5 timmar om jag åker kollektivt och det känns som att jag kan spendera den tiden till något bättre. Därför har jag börjat söka lite andra jobb, och även fått komma på en intervju. På alla tidigare anställningsintervjuer har jag varit arbetslös, och därmed ganska nervös eftersom jag verkligen velat ha jobbet. Nu har jag ett jobb jag är förhållandevis nöjd med och känner ingen press alls. Det är en enormt stor skillnad märkte jag, det var till och med ganska roligt att sitta där och bli intervjuad. :)

Mitt självförtroende är givetvis på topp eftersom jag redan har ett jobb och inte behöver byta, men jag tror säkert att jag kan få det här jobbet.

Frågan är om jag ska byta eller inte. Jag vet vad jag har, och mitt nuvarande företag är trots allt ganska bra. Dessutom kommer jag gå från en tillsvidareanställning till en visstidsanställning och sedan tillsvidare "om det går bra" (kanske förhandlingsbart).

Fasen, jag har aldrig varit i den här situationen förut. Mina tidigare jobb har liksom tagit slut av andra anledningar och så har jag fått söka nytt på grund av det.

Största skillnaden som jag ser det är i alla fall 10 minuters resväg istället för 1.15. Andra saker så som arbetsförhållanden och jobbarkompisar är svårt att veta något om innan jag jobbat där i några månader.

Om det hade varit ett mycket bättre jobb så hade kanske inte valet varit svårt, men nu är det i princip samma grej som jag jobbar med idag.

Hur hade ni resonerat i en liknande situation?

7 kommentarer:

Diversifierad sa...

Tid är värt mycket. Ser du inget som talar emot bytet mer än att "du vet vad du har" förstår jag inte varför du tvekar.

Snåljåp sa...

Jag ser inget konkret som talar emot bytet. Det finns i och för sig mycket som kan gå fel, men jag vet å andra sidan inte hur mitt nuvarande företag ser ut om ett halvår.

Det lutar åt ett byte... jag har inte blivit erbjuden jobbet än dock. Skulle ta nån vecka till minst verkade det som.

Anonym sa...

Jag skulle bytt :) Jag har själv arbetat långt bort, och att ha mer än timme hem är verkligen inget jag skulle vilja igen. Som sagt, tid är värt mycket. Dessutom åt ju bensinen upp lönen typ ;P

Anonym sa...

Jag skulle byta. Det är säkert någon av nya ev. arbetskamrater du kommer bra överens med. Tänk att du kan lägga den extra tiden på dina internetprojekt.

Jakob sa...

Jag håller med om att tid är värt mycket, väldigt mycket. I alla fall för mig. Men eftersom du är i den situationen att du inte "behöver" jobbet så kan du ju också ställa rätt höga krav, tvinga dem att ge dig ett erbjudande du inte kan tacka nej till om dom verkligen vill ha dig. Kan dom inte det så är det ju inget som du behöver gråta över.

Snåljåp sa...

Jag kom på en annan sak som talar för ett byte. Jag har några bra jobbarkompisar nu, men ingen som jag umgås privat med. Lite för att alla dom bor nära jobbet så det blir långt att åka om vi ska besöka varandra. Skulle jag jobba i närheten av hemmet så skulle jag kunna få fler kompisar privat, och det tycker jag vore kul.

Skilling Banco sa...

Jag skulle be att få träffa blivande kolleger, chefer och företagsledning. Om de vill anställa dig, går de med på det.