torsdag 3 januari 2008

Ett rikare 2008


2008 kommer bli ett bra år med mer pengar över i plånboken tack vare ännu större jobbavdrag och lägre skatter (i genomsnitt). Hoppas vi kan se fram emot ytterligare sänkningar även de följande åren.

Lustigt nog så verkar det finnas ett motstånd mot skattesänkningar bland folket i allmänhet. Plötsligt börjar folk tycka synd om bidragstagare och så vidare. Var det inte dom vi tyckte illa om förut? Folk verkar heller inte fatta att de faktiskt har mer pengar nu än förut. "Bensinpriset har höjts 1 öre, fy faaaan!" "Men du har ju fått 700 spänn mer varje månad tack vare jobbavdraget!" "Va?"

Läs mer:
Så slår de nya lagarna 2008 för din ekonomi

Lite andra relaterade artiklar:
Så blir du en vinnare 2008
Är pengarna redan slut? Läs detta!
Familjebudgeten som håller
Så här gör du din egen budget

9 kommentarer:

David sa...

Varför tycker du illa om bidragstagare? Det är inte många som är så öppna med sitt förakt.

Bjrrn sa...

Jag har aldrig tyckt illa om bidragstagare. Möjligtvis den lilla delen fuskare.
Det känns som en ganska rutten människosyn att förakta bidragstagare. Inte funderat på att förakta skattefuskare i stället?

Snåljåp sa...

Jag har aldrig tyckt illa om bidragstagare. "Vi" hänvisar till "folk" i meningen innan och jag pratar om den allmäna inställningen som var för några år sen då det var väldigt mycket snack och skriverier om bidrag hit och dit. I och för sig grundades debatten i det utbredda fusket.

I alla fall så tycker jag att det verkar som om folk ångrat sig efter det senaste valet, trots att i princip alla som jobbar har fått mer pengar nu. Plötsligt pratar alla om hur synd det är om bidragstagarna, något som man inte gjorde tidigare.

Solklart? Jag föraktar ingen. Möjligtvis föraktar jag de som tycker det är fult att lyckas som företagare.

arbetar"packet" sa...

du har så många fel att jag inte vet var jag ska börja men grattis 08:a! ni är om enda som får mer pengar kvar, vi på bygden som faktiskt inte kan ta spårvagn till jobbet betalar bra mycket mer än du kan drömma om i skatt. 1 öre höjjd skatt på bensin? jasså trodde snarare vi var uppe i 1 krona nu sammanlagt på kort tid... men dina siffror är säkert mer rätt... dyrare att vara med i fack och a-kassa, dyrare att köra bil (glöm inte försämringen gällande försäkringen också), dyrare att bruka tobak och alcohol..som om staten skall få bestämma vad jag vill njuta av? Men vinet har ju sänkts...jippi, precis vad alla vanliga arbetare tar till maten.... suck tattare....

Marcus sa...

Till arbetar"packet":
Jag bor i norrland och är ansluten LO-arbetare. Jag har med den nya regeringen fått mer pengar över tack vare skattesänkningarna. Då har jag även tagit hänsyn till de skattehöjningar som gjorts. Vi arbetare har fått det bättre med den nya regeringen! Till och med LO har gjort uträkningar som visar på att majoriteten av deras medlemmar tjänar på den nya regeringen!s

Snåljåp sa...

arbetar"packet": Jag är helt övertygad om att även du får mer pengar över nu, men det är så mycket enklare att blunda för det. Nåt måste man ju ha att klaga på?

Förresten lägger jag 2 och en halv timmar varje dag på att åka till och från jobbet.

david sa...

arbetarpacket har dock rätt i att det var fel att höja skatt på bensin, tobak och öl.

Jill sa...

höjts med 1 öre?? MANNEN den har höjts med FYRA KRONOR sen i höstas??

Snåljåp sa...

Inlägget är dock sex månader gammalt vid det här laget.