fredag 14 september 2007

Helg redan

Jag har en känsla av att tiden kommer gå väldigt fort nu när jag börjat plugga. Plötsligt är det fredag igen och jag hann knappt märka att veckan for förbi. Jag har haft föreläsningar varje dag och inte kunnat jobba så mycket, bara ca 26 timmar totalt.

6 kommentarer:

Admin sa...

Hur tycker du att du hinner med pluggandet? Funkar det?

Snåljåp sa...

Jag har inte börjat plugga speciellt mycket än, det är inte så mycket nytt på föreläsningarna nu i början. Men jag tror inte det kommer bli några problem faktiskt, jag har fortfarande gott om tid över.

Admin sa...

Tänkte på en grej om lånet ni ska ta på lägenheten (som jag tror jag inte sagt innan); KANSKE kan det löna sig om du tar så mycket CSN du får tills ni ska köpa lägenheten.

Den räntan är väl förmodligen lägre än den från banken på bostadslånet.

Snåljåp sa...

Ja, CSN:s ränta är lägre men eftersom jag tjänar så pass mycket så lär jag bli återbetalningsskyldig innan lägenheten ska betalas. Så det enda jag tjänar är räntan jag får när jag har studiemedlet på mitt konto, minus straffavgiften för återbetalningen.

Anonym sa...

Du återkommer till straffavgiften. Kolla verkligen om det finns sådant! När jag pluggade färdigt hade ca 50000 i csn skulder som jag valde att betala direkt på ett bräde. Ingen straffavgift fick jag för det!
LR

Snåljåp sa...

Förlåt, jag blandar ihop det med uppläggningsavgiften á 150 kronor per termin som det kostar att ha studielån, (citat från csn.se "CSN tar ut en uppläggningsavgift på 150 kronor per kalenderhalvår för studielånet.")

När det gäller återkrav, alltså inte vanlig återbetalning utan när man felaktigt fått ut studiemedel tex vid för hög inkomst, nämns en expeditionsavgift på 100 kronor.

Så för vanlig återbetalning finns ingen avgift, det har du rätt i.