onsdag 1 augusti 2007

Månadsrapport

Mitt programmeringsprojekt har rullat på sakta men lite halvsäkert framåt. Jag börjar inse att man faktiskt kan göra ganska mycket själv, även sånt som verkade omöjligt först.

Pengarna har ökat även denna månad och i juli hade vi utgifter på hela 8500 kronor. Vi vill väldigt gärna komma ner lite till men det verkar svårt. Vi vill ju inte snåla för mycket, hehe. :) Trots allt känns det som om vi ligger på en ganska bra nivå nu och vi tillåter oss att köpa lite kläder och annat som vi skulle kunna avstå men väljer att inte göra.

Totalt köpte vi mat för 1300 kronor. Klart godkänt och en av de lägre månaderna. Kläder för ca 1000 kronor. Inte så mycket att säga om det, ibland behöver man uppgradera (Det är bara min sambo som köper kläder. Ändå ganska starkt att hon klarar sig på så pass lite, hon är ju ändå tjej. :))

I övrigt försvann det iväg 3000 kronor i hyra, 500 till bensin och parkering (med moped och lånad bil. Inga onödiga resor).

Dessutom betalade jag till a-kassa, bostadskö, lite domänförnyelser osv.

In kom ca 46000 kronor, och hur mycket vi har totalt står uppe till höger.

5 kommentarer:

Frisk ekonomi sa...

Hej hopp!

För mig som är sjukskriven ser det ju ut som fantasisummor det ni kan lägga undan varje månad! :-) Kul för er i alla fall - och själv är jag glad över det lilla (mer långsamt växande) sparkapital jag/vi börjar få ihop. Ska kika in här och se hur det går för er! :-)

Christofer sa...

lägenhet och skuldfri, nice... Ska själv börja plugga i höst och håller med om att om man bara ligger i, kan man överleva utan studiemedel. Ska testa på det själv. Men please, tipsa gärna om vad ni äter för mat. jag menar ni lever väll inte på nudlar hela månaden?

Snåljåp sa...

frisk ekonomi: Som sjukskriven har man väl inte direkt förutsättningarna för att lägga undan en massa pengar, men spara är bra och alla pengar räknas.

christofer: Nudlar är sällan speciellt billigt. Vi äter faktiskt väldigt god, bra och varierad mat tycker jag. Någon gång ska jag skriva ner allting och redovisa i bloggen, men det har jag tänkt göra länge.

Hmm, jag börjar idag med att samla lite förslag/recept och publicerar inom nån vecka.

Snåljåp sa...

Förresten så har vi ingen lägenhet än. Om knappt ett år kommer det stå -1500000 och skuldsatt istället...

hans.johansson sa...

Hej

Hur följer du upp dig ekonomi?
Har du testat Överblick, vårt hjälpmedel för att se och planera sin hushållsekonomi?
Det finns via www.overblick.se

Med vänlig hälsning

Hans