tisdag 28 augusti 2007

Skolan har startat

Skolan började igår och jag har redan haft två föreläsningar. I och för sig mest introduktion men även en del "riktigt".

Drygt 1000 kronor har jag förlorat brutto på dessa två dagar och jag har inte lärt mig något nytt ännu. Det är dyrt att studera. :)

Jag har skaffat ett extrajobb till helgen, några timmar i alla fall för att kompensera lite.

Det har ju ännu inte börjat på allvar så jag har inte börjat plugga nåt, men jag tror det börjar dra igång med inlämningsuppgifter och grejer redan nästa vecka. Då lär jag få känna på hur det funkar att jobba och plugga samtidigt på riktigt.

Jag funderar på hur jag ska redovisa allting. Kanske ska jag räkna hur många timmar jag är borta från jobbet för att på så sätt få ett pris på utbildningen.

Om jag hade fått full lön som vanligt och sen fått betala kontant för varje föreläsning hade det nog känts ganska jobbigt. Men så får jag inte tänka.

3 kommentarer:

Finanskvinnan sa...

Mitt bästa tips för att klara av att jobba och plugga samtidigt är att stanna kvar i skolan och plugga in det man ska kunna/läsa till nästa föreläsning. Då har man pluggat klart när man kommer hem och kan fokusera på partner, tv och annat viktigt.

På så sätt slipper man det dåliga samvetet och den jobbiga känslan av att man "måste" eller "borde" göra andra saker hela tiden.

Tänk inte på pengarna du förlorar genom att inte kunna jobba, du kommer få igen det mångfalt när utbildningen är klar.

Räkna på vad du tror du kan få i lön när du är färdig jämfört med vad du kan få nu så ser du förhoppningsvis att du får igen pengarna.

Snåljåp sa...

Att plugga klart efter föreläsningen låter som en mycket bra idé faktiskt. Ibland måste jag dock åka och jobba efteråt så då får jag ett litet avbrott (och en chans att strunta i att plugga kanske).
I alla fall så har jag tänkt sitta i skolan för det mesta och vara ledig när jag är hemma.

Finanskvinnan sa...

För mig har det funkat bra att jobba innan skolan, då kommer man igång liksom, men mindre bra att jobba efteråt. Fast det är nog individuellt.