onsdag 10 oktober 2007

Jag vill ha ett nytt jobb

Företaget jag jobbar på är väldigt bra. Dom har en bra personalpolitik och en personalomsättning på nära 0. Bra betalt i jämförelse med andra liknande jobb. Trevliga jobbarkompisar osv. Egentligen inget att klaga på, förutom att det tar trekvart att åka dit men det är väl inte onormalt lång tid.

Arbetsuppgifterna är även de hyfsat varierande och tempot är väldigt lugnt, man behöver sällan stressa. Cheferna är lyhörda för idéer och jag har själv drivit igenom flera förändringar i produkterna för att spara tid eller på annat sätt underlätta vid monteringen.

Nu höll jag nästan på att glömma bort vad jag skulle skriva, men slutsatsen blir att jag vill byta jobb! Jag är montör, och skruvar ihop saker. Det är inte speciellt tillfredsställande. Visst är det kul att tillverka saker, men jag vill inte bara skruva, jag vill skapa! Jag vill sitta vid ett bord och klura ut lösningar på olika problem. Det är det som är så skönt med programmeringen, för där får jag utlopp för precis detta. Jag har ett tydligt problem och får själv komma på och implementera lösningen för det. Det känns grymt kul när man lyckas!

Jag har också ett extrajobb hos ett bemanningsföretag där jag får lite uppdrag inom montering och lager, men det är betydligt sämre eftersom jag inte har nånting att säga till om och heller inte vill.

Jag tänkte vänta tills jag lärt mig lite mer och sen ska jag försöka byta ut mitt nuvarande montörsextrajobb mot ett programmeringsextrajobb. Om det går alltså. Jag tror jag bör behålla mitt ordinarie jobb under tiden jag pluggar för jag tror det finns möjlighet att få ett systemutvecklarjobb där eventuellt. Det skulle vara kul!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Och jag längtar ibland tillbaka till mitt montörsjobb..sitta och klura och skapa..problematik..skallen blir som en uppvärmd glob..;)
Tänk att bara få sitta med sitt och slippa tänka så mycket..rena drömmen...iaf ibland..

Snåljåp sa...

Fast du har ju alltid möjlighet att byta "ner" dig om du vill. Svårare att göra tvärtom innan man har utbildat sig.