torsdag 6 mars 2008

Sänkt lön i år

Mitt jobb har kollektivavtal med Metall och kommer därmed följa deras avtal vilket innebär en höjning av lönen på 2,5% i år. Inflationstakten just nu är ca 3,2% så i praktiken innebär en höjning med 2,5% i praktiken en sänkning av reallönen.

Eller hur?

Jag är inte med i Metall så jag är inte speciellt nöjd med det här avtalet. Tyvärr så är företagets inställning till oss arbetare att om inte lönen duger så kan vi gärna få sluta. Det skulle vara ett så jäkla bra läge att hitta ett nytt jobb just nu...

8 kommentarer:

Thomas sa...

När du pratar om ditt företag känns det som du pratar om det företag jag jobbar på. Företag som pumpar ut allt det som går ur arbetarna utan någon morot att jobba för.

Hoppas du hittar något roligare/mer stimulerande jobb.

Anonym sa...

Det där är så eländigt trist. Alla jublar över fackets "hela 2,5%" och egentligen får man det sämre pga inflationen. Men å andra sidan, en kompis till mig sa för ett par veckor sedan "men det är ju ingen inflation nu för tiden" (vi diskuterade huslånen och hur snabbt vi kunde bli av med dem). Finns det en sådan uppfattning bland folk i min ålder (tidiga sjuttiotalister) så är det ju inte konstigt att ingen klagar över fackets insatser...

Försök hitta jobb nu, det är nog läge. Lycka till!

Maja sa...

Intressant jämförelse med inflationstakten. Jag siktar på att få upp min lön med 8-10% i kommande förhandling. Funkar inte det så kommer jag se mig om efter ett annat jobb.

Känner igen känslan av att liksom halka efter och bli utnyttjad...

Money Changer sa...

Tja.

Bra läsning på den här sidan. Kommer att länka från min sida om det går bra.

sofia sa...

Hej! Vilken otroligt bra sida! Har lärt mig hur mycket som helst genom att sitta o läsa, jag har börjat från början o ska läsa igenom hela bloggen. God knows I need it. Jag shoppar för mycket hela tiden, trots att jag är student o som du själv säger så gör det mig inte särskilt lycklig. Snarare tvärtom. Nu vill jag börja spara så mycket som jag bara kan varje månad. Tack för inspirationen!

Anonym sa...

tjena
Din blogg verkar vara intressant. Min blogg handlar också lite om att bli rik. Du kan gärna gå in och svara på dagens fråga.
http://notaraver.blogg.se/1208953846_dagens_frga.html

ha det fint

Jokers sa...

Intressant blogg. Tittar in ibland och kollar efter bra tips till blivande rikedomen.

Per sa...

På verstaden där jag jobbar sitter det en skytl men följande text"så länge min chef låtsas att jag har bra lön så länge låtsat jaga tt jag arbetar".