lördag 23 februari 2008

Mycket att göra

Jag har inte skrivit på drygt tre veckor som ni kanske har märkt. Det beror på att jag har väldigt mycket att göra och bloggandet är alltid det första som blir lidande. Samtidigt så har jag egentligen inte så mycket att säga just nu.

Sparandet fortsätter i samma takt som förut, nästan. Skillnaden är att jag har börjat investera lite mer i mina webb-projekt som jag har planerat så länge. Jag vet att jag knappast kommer kunna slutföra speciellt många av dom på egen hand så jag har anlitat andra programmerare att göra det istället. Jag betalade ju flera tusen till en programmerare i höstas, men han gjorde aldrig klart jobbet då. Jag fick tillbaks pengarna som tur var. Nu var jag lite mer grundlig när jag valde programmerare och nu har det gått bättre faktiskt.

Ett av projekten som precis håller på att slutföras har faktiskt potential att bli hyfsat inkomstbringande. Men det lär krävas en ordentlig lansering med reklam i rätt kanaler. Tjänsten är väldigt nischad för en specifik målgrupp. Det är en stor fördel tycker jag för det är mycket lättare att nå ut till rätt personer med annonserna, via relaterade tidningar och webbplatser till exempel.

Frågan är hur mycket jag ska våga satsa i början. Tjänsten kommer att vara helt gratis för användarna och alla intäkter ska komma från annonsörer. Därmed måste jag ju komma upp i ett visst (ganska stort) antal aktiva användare innan det är nån mening med att sälja annonser. 10000 kan jag nog lägga på reklam utan vidare första månaden men frågan är hur mycket mer än så. Tio tusen är nästan ingenting i sammanhanget.

Inga kommentarer: