lördag 19 juli 2008

Ränteinkomster blir ränteutgifter

Nu får vi drygt 4000 kronor i månaden i ränta på de pengarna vi har sparat ihop, och som vi har placerade på olika bankkonton.

När vi köpt lägenhet har vi istället för 1 miljon på banken, lån på 1 miljon av banken. Då får vi betala 5000 kronor i ränta till dom. Det blir en skillnad på 9000 kronor i månaden bara där, utöver ökade boendekostnader i allmänhet.

Det vore skönt att ha en passiv inkomst som överstiger kostnaden för lånet.

Att äga en lägenhet genererar ingen inkomst om man bor i den. Hyr man ut den kan man eventuellt tjäna lite (men kom ihåg att det är staten som bestämmer hur hög hyra din hyresgäst ska betala)

4 kommentarer:

Josephine och Andreas sa...

Hej vi har tittat på din blogg och tycker det är mycket intressant men för att få en realistisk helhetsbild på hur det är möjligt för er att spara ca 40 000 sek (netto?!) i månaden skulle vi gärna vilja ta del av er sammanlagda bruttolön per månad + andra eventuella inkomster (ex. aktieutdelning, bonusprogram)samt även vilka övriga förmåner ni har per månad (äta gratis middag hos föräldrar, låna bil gratis för att storhandla etc.). Vi har gjort en snabb kalkyl på två hyfsat bra inkomster och kommit fram till att det är mycket svårt att spara dessa summor på två löner trots extremt låga utgifter.

Anonym sa...

Instämmer i föregående talare.

/Magnus

Sofia sa...

Hittade din blogg idag och blev väldigt inspirerad. Upplever att jag känner igen mycket av mitt eget tänkande hos dig. Ser fram mot fortsatt läsning.

Snåljåp sa...

I dagens inlägg har jag skrivit lite mer om hur vi kan spara så pass mycket per månad: http://snaljap.blogspot.com/2008/07/hur-lyckas-vi-spara-s-mycket.html